ZŠ Lúčna sa s 200 žiakmi zapojí do súťaže o najlepšie knižničné podujatie

20.10.2010 Celý región

Vranov nad Topľou 20. októbra (TASR) - Do celoslovenskej súťaže o najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice sa dnes zapojí vystúpením svojich žiakov aj Základná škola (ZŠ) Lúčna vo Vranove nad Topľou.
Vo večernom programe sa predstavia deti pred spolužiakmi, rodičmi a pozvanými hosťami výsledkami svojej práce, noc strávia následne v priestoroch oboch školských telocviční.
\"Hlavnou myšlienkou tohto niekoľkodňového podujatia, ktoré začína dnes a vyvrcholí v pondelok 25. októbra, bolo zapojenie čo najväčšieho množstva žiakov do čítania kníh, \" uviedla pre TASR riaditeľka ZŠ Lúčna Blažena Matisová. Dodala, že školáci si od septembra zhromažďovali a priebežne čítali ľubovoľný druh literatúry. Viacerí z nich ju dnes návštevníkom večerného podujatia predstavia vo forme krátkeho príspevku, básne, ale aj natočeného filmu, ktorý pripravili na motívy známych rozprávkových príbehov.
Maratón vystúpení dvoch stoviek žiakov štvrtého až deviateho ročníka bude pokračovať v priebehu nasledujúcich dní cez vyučovanie slovenského jazyka a literatúry, ako i prostredníctvom školského rozhlasu vysielaného počas prestávok medzi vyučovacími hodinami. \"V pondelok (25.10. ) následne najlepšie príspevky, film či vystúpenie jednotlivých detí vyhodnotíme, oceníme aj súťažiaceho, ktorý počas uplynulých týždňov prečítal najväčšie množstvo kníh, \" doplnila riaditeľka školského zariadenia.
Podľa Matisovej sa bude pred žiakmi školy prezentovať hodnota knihy počas dnešného programu formou zážitkového vyučovania. Podnietiť školákov k čítaniu starších či diel súčasných autorov prídu aj pozvaní hostia z radov miestnej samosprávy a kultúrnych inštitúcií, ktorí sa predstavia svojou obľúbenou literatúrou.
Celoslovenská súťaž vyhlásená Slovenskou pedagogickou knižnicou pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc sa ukončí 30. novembra tohto roka vyhlásením víťazov. Odborná porota zložená zo zástupcov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a knižníc bude pri rozhodovaní prihliadať na vtipnosť a originalitu jednotlivých súťažných projektov.
 

Vyberte región